به گزارش نیشکرنیوز، حسین آمیلی در گفتوگو با ایسنا – منطقه خوزستان، اظهار کرد: مزارع نیشکر از اول تیرماه تا به امروز فقط یک نوبت آبیاری شدند و این در حالی است که به ۴ یا ۵ نوبت آبیاری نیاز دارند و این یک نوبت آبیاری نیز فقط برای حفظ ریشه این گیاه ۵ ساله است تا بتوانیم در صورت امکان از خسارتهای جبرانناپذیر بعدی به صنعت نیشکر جلوگیری کنیم.
وی بیآبی و خشکی را عاملی برای بیماری و آفت گیاه نیشکر عنوان کرد و افزود: در حال حاضر نیشکر بیمار است و قسمت سبز یا سبزینه خود را از دست داده است. از این رو در معرض طیف عظیمی از امراض نظیر کرم ساقهخوار، کنه، کرم ریشهخوار و … قرار دارد و باید شرایط بد این گیاه را درک کنیم.
معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تصریح کرد: در راستای صرفهجویی در مصرف آب، ٢ هزار هکتار از مزارع نیشکر کشت داده نشد و این در حالی است که در حال حاضر مزارعی نیز که کشت شدهاند، بر اثر بیآبی در آستانه خشک شدن هستند.
آمیلی با اشاره به حمایتهای استانداری خوزستان در جلسه ستاد خشکسالی برای تخصیص آب به کشت نیشکر گفت: امیدواریم که بتوانیم راهی برای حفظ گیاه ۵ ساله نیشکر پیدا کنیم. پدیده خشکسالی، نیروهای شاغل در کشت و صنعتهای نیشکر را با مشکلات فراوانی رو به رو کرده است و اگر مزارع نیشکر از بین بروند، معضلات جبران ناپذیری در حوزه اشتغال و تولید دامنگیر مجموعه توسعه نیشکر و استان خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه باید سعی کرد حداقلهایی برای مجموعه بزرگ توسعه نیشکر فراهم شود، گفت: ما شرایط کنونی استان را کاملا درک میکنیم و تمام تلاش خود را برای گذار از بحران بیآبی به کار گرفتهایم و از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کردهایم اما در استان نیز باید حداقلهایی برای صنعت بزرگ توسعه نیشکر در نظر گرفته شود.